Info Board




BismillahiRahmaniRahim ~Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani~

Info Board

 nak shopping kat sini =D

November 2014

Welcome =) Thanks for visiting ^_~ Perniagaan SimplyStyle Collections bermula pada May 2010, dengan berkat doa dan support dari anda, kami mampu bertapak hingga kini,Alhamdulillah atas segala yang diberi. Tqvm to all. Feel free to follow us & Like our FB fanpage SimplyStyle Collections

Kepada pengunjung yang berminat dengan koleksi kami anda boleh membuat pembelian menggunakan order form yang disediakan di 'tab' di atas :) atau emailkan code item ke email kami simplystyleshop@gmail.com
Untuk View gambar lebih jelas, sila klik gambar =)

Followers a.k.a Supporters SSC

Sunday, July 25, 2010

Fesyen Bertudung Jojet 2 Tone

Salam semua,
Harini gnie akan tunjuk cara yang simple nak pakai jojet 2 tone tapi still kelihatan anggun...wahh...hehe
see this picture...inilah hasilnya nanti :)


suker gaya ni..pernah jumpa satu video lebih kurang cmni lg senang tapi bila pakai belakangnya jadi x cantik...so yang ni gnie touch up sikit untuk jadikan belakang segitiga...but sori x amik pic dari belakang :(
anyway xmo cakap banyak jom lyn video ni




and sori juga suara x dengar jelas
gnie akan text kt cni stepnya ok

1 : pakai anak tudung, xkisah anak tudung syria/cotton/jersi asalkan anak tudung
2 : ambil bahagian hujung jojet 2 tone (bahagian yang ada tag) pinkan atas kepala..adjust ikut size u all
3 : ambil lebihan tudung tu (bahagian tone color cerah) lilit atas kepala sampai berjumpa pipi kat starting point tadi
4 : pinkan shawls dekat tepi pipi untuk kemas
5 : next, ada lebih panjang lagi, ambil bahagian tone yang gelap bawa lilit atas kepala lagi sekali tapi kali ni jangan ketatkan, biar ada ruang (ala2 tudung ct) 
6 : pastikan hujung tudung boleh pin kat bahu untuk kekemasan & dapat bentuk segitiga di belakang
7 : Pinkan kedua2 belah tudung di sisi pipi untuk nampak kemas :)

anyway susah nak faham instructions ni thats why buat video...hehe

dah siap :)
boleh jalan2 sekarang
silalah try..
sesiapa yang xde lagi jojet 2 tone boleh beli kt my blogshop juge :) promote

Selamat Mencuba

Luv,
Gnie

2 comments:

zahidah dihaz said...

thanx untuk video ni...baru tau cam ne cara nak buat shawl cam tu...thanx very much...

GnieNaim said...

:) sharing is caring..hehe